Sport

Østbroen vil arbejde for, at der etableres et Idrættens Udviklingsråd til at hjælpe og undersstøtte frivillige idrætsforeninger.

Idræt og sport er vigtige kulturbærere, hvor mange borgere har glæde af de tilbud, som foreninger og frivillige ledere er med til at skabe. Samtidigt er motion og folkesundhed enormt vigtige at have fokus på i et samfund, hvor stillesiddende aktiviteterfylder mere og mere af manges hverdag.     

Østbroen mener, at Randers Kommune i større grad skal understøtte udvilklingsmulighederne for de enkelte idrætsforeninger, så disse kan tilpasse deres aktiviter og tilbud til de forskellige målgrupper i et moderne samfund. Dette behøves ikke at komme udelukkende i form af økonomiske bevillinger. 

Kommunen skal være mere støttende til de mange hundrede vis af frivillige ledere, og sikre at foreningerne har tilgang til kompetencer, faciliteter og udviklingsmuligheder. Kommunen kan f.eks. stille med rådgivning og udviklingskonsulenter, som kan bidrage med sparring, planlægning og implementering i forhold til at udvikle nye aktiviteter og tidssvarende fysiske rammer til nye såvel som eksisterende aktiviteter. Nogle gange kan kommunen være katalysator og inspirationskilde, andre gange vil kommunen kunne hjælpe med at sikre kritiskmasse på tværs af foreninger og tilbud.

Idrættens Udviklingsråd

Østbroen fastholder et forslag om at Randers Kommune nedsætter et Idrættens Udviklingsråd, som vi allerede stillede i forbindelse med KV21.

  • Hvor foreninger kan trække på viden og kompetenceri udviklingen af aktiviteter ogfaciliteter.
  • Som kan tilbyde netværk og hjælp til frivillige ledere, så det bliver nemmere at handle på gode ideeromkring udvikling af vores idrætstilbud og faciliteter.

 

Fysiske rammer

De fysiske rammer i form af anlæg og faciliteter er nødvendige katalysatorer for oplevelser og aktiviteter indenfor idræt og sport. Derfor mener vi i Østbroen, at Randers Kommune – selv i den nuværende trængte økonomiske situation – er nødt til at prioritere investering i og vedligehold af de fysiske rammer.

Vi har f.eks. i forbindelse med Østbroens forslag til Budget 2025-2028 for Randers Kommune prioriteret:

  • Et varigt årligt driftstilskud til Randers Idrætshaller på 4.1 mio kr for at afværge potentiel konkurs og sikre fremtidig drift. Vi har prioriteret dette på trods af at vi er meget kritiske overfor den økonomisk uansvarlige beslutning der var at bygge Arena Randers. Investeringerne kan ikke skrues tilbage, og vi er nødt til at prioritere ud fra hvad der giver bedst mening fremadrettet.
  • En ny hybridbane på Randers Stadion – selvfinansieret over 10 år. Vi pressede allerede på for en sådan løsning i sommeren 2023 (se punkt 253 på byrådsmødet d. 26. juni 2023 for yderligere info)
  • At afvise et besparelsesforslag fra forvaltningen som indebar lukning af Rismølleskolens svømmehal.
  • Udviklingsplan for Udbyhøj Havn

 

I forbindelse med Østbroens forslag til Budget 2024-2027 for Randers Kommune prioriterede vi endvidere midler til “den store model” for en ny Dronningborghal samt investeringer i den nye badesøen samt fodboldbaner ved Helsted.